Pagina's

zondag 1 oktober 2017

Geroosterde groenten uit de oven

Je hebt soms van die dagen dat je weinig tot geen zin hebt om in de keuken te staan of je hebt weinig tijd. Toch wil je graag een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten.

Gisteren had ik zo'n dag. Een flinke verkoudheid, dus weinig energie en het liefst lag is lekker op de bank. Mijn man is dan nooit te beroerd om friet te halen, maar dat hadden we de dag ervoor al op.

Een snelle blik in de diepvries en koelkast liet zien, dat er genoeg was voor een lekkere en gezonde maaltijd.
Een aantal verschillende groenten en je kunt vooruit. Ik heb dit recept al diverse keren gemaakt in verschillende variaties en het is nog nooit tegengevallen.


Geroosterde groenten uit de oven

Voor 2 personen

Ingrediënten:

1 pastinaak
4 worteltjes, niet te klein
1 rode uit
1 courgette
Tijm
Rozemarijn
Olijfolie
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereiding:

Schil de worteltjes, pastinaak en ui.
Halveer de smallere gedeeltes, en snijd de rest in parten zodat je stukken van gelijke dikte hebt.
Meng de kruiden samen met de groenten, uienringen, een scheut olijfolie, peper en zout.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de groenten over. Je kunt ook een grote ovenschaal gebruiken en die invetten met olijfolie.
Rooster gedurende 30-40 minuten, tot de groenten gaar zijn en lichtbruin kleuren.

Je kunt in plaats van de courgette ook een zoete aardappel gebruiken. Dit is ook erg lekker.

Dit smaakt lekker bij kip uit de Actifry of Frydelight.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten