Pagina's

zaterdag 16 december 2017

Quiche met prei en cherry tomaatjes


Wat is december toch een heerlijke maand, Sinterklaas, Kerst, Nieuwjaar. Gezellige dagen met lekker eten en natuurlijk veel voorbereidingen en niet elke dag tijd om uitgebreid te koken.
Ik zorg er altijd voor dat ik dan wat maaltijden in de diepvries heb liggen.
Niet alles is geschikt om in te vriezen, maar deze quiche wel.
We zijn maar met z'n tweeën, dus vries ik de helft altijd in en op een drukke dag gaat hij even de magnetron in en dan in de oven op 150 graden voor een half uur.








Ingrediënten:

2 stronken prei
125 gr cherrytomaatjes
4 eieren
125 gr gehakt/veg. gehakt
5 plakjes bladerdeeg
150 gr geraspte geitenkaas
paneermeel
125 ml rice dream cuisine (mag ook kookroom zijn)
75 ml rijstemelk (mag ook gewone melk zijn)
Peper
Zout
Olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien.
  3. Bak het gehakt rul. Indien je vegetarisch gehakt gebruikt, gebruik dan wat olie om te bakken.
  4. Snijd de prei in dunne ringen en bak mee met het gehakt.
  5. Snijd de tomaatjes in vieren. Bak ze op het laatst nog even mee.
  6. Bekleed de quichevorm met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met paneermeel.
  7. Klop de eieren los met de melk en cuisine. Voeg eventueel wat peper en zout toe.
  8. Doe het preimengsel in de vorm, giet het eimengsel er over en bestrooi met de geraspte kaas.
  9. Zet ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden.
Eet smakelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten