Pagina's

zaterdag 10 maart 2018

Bladerdeegrondjes met rundgehakt en spinazie

Ik heb hier al eerder een recept geplaatst van bladerdeegrondjes. Dit keer een niet vegetarische variant er op. Net als de bladerdeegrondjes met zongedroogde tomaatjes (klik hier voor het recept) zijn deze ook goed in te vriezen tot gebruik.
  










Recept voor ong. 16 rondjes.

Ingrediƫnten

4 bladerdeegplakjes
250 gr rundgehakt
zongedroogde tomaten 
Een handje spinazie
Geraspte geitenkaas
Kruiden voor door het gehakt zoals: peper, zout, bieslook, basilicum, paprika, enz., eventueel een fijn gesneden uitje 

Bereidingswijze

  • Leg de 4 bladerdeegvelletjes in de vorm van een vierkant en leg de randjes net iets over elkaar heen. 
  • Druk de randjes aan zodat er 1 groot bladerdeegvel ontstaat.  

  • Smeer het gekruide gehakt over het bladerdeeg en laat een rand vrij. 

  • Verdeel de blaadjes spinazie over het gehakt.  
  • Strooi de geraspte kaas over de spinazie.

  • Snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes fijn en verdeel deze over de spinazie. 
  • Rol het bladerdeeg op.  
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de bladerdeegrol in ongeveer 16 plakken. 

  • Leg alle plakjes op een bakplaat met bakpapier en zet de bladerdeegrondjes ongeveer 20 minuten in de oven. 
  • Als de bladerdeegrondjes mooi bruin zijn geworden, zijn ze klaar.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten