Pagina's

zaterdag 17 februari 2018

Havermoutkoekjes met banaan

Het recept van de havermoutkoekjes met appel (voor het recept klik hier) is al 2 jaar een succes en het recept wat het meest is bekeken. Dit recept is er een variant op. Ik heb het recept verder wat aangepast, zodat het nog makkelijker te maken is en terwijl ik ermee bezig was kreeg ik nog meer ideeën, dus waarschijnlijker volgen er nog meer varianten.

Ingrediënten:

3 bananen
200 gr havermout
50 gr rozijnen
55 gr amandelschaafsel
50 gr boter
kokosrasp voor bovenop (mag er ook doorheen)
1 1/2 tl kaneel
2 1/2 bakpoeder (1 zakje)
zout

Bereiding:
  1. Verwarm de over voor  op 170 graden.
  2. Schil de bananen en snijd ze in stukjes.
  3. Smelt de boter in een pannetje.
  4. Meng de banaanstukjes, boter, havermout, kaneel, bakpoeder, zout en amandelschaafsel door elkaar en maak fijn met de staafmixer. Het wordt een kleverig mengsel.
  5. Kneed de rozijnen er door heen. Het deeg blijft pakkerig.
  6. Maak 12 balletjes en druk ze plat. Ze mogen nog wel wat dik zijn.
  7. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten